fbpx
How to decorate

Fräscha och trendiga interiöridéer – Inredningstips från Salty Interiors

maj 4th, 2018 Posted by Interior tips No Comment yet

Inredningstips

En av anledningarna till att vi valde att starta CableCup baserat på vår uppfinning var att vi ville göra det enklare för människor att få det snyggt hemma. Vi ville designa produkter som är superlätta att använda men också fyller en funktion, dvs att ni skall ha nytta av dem. Produkter som kan förbättra en detalj som många uppfattar som störande, såsom synliga sladdar och uttag. Med våra produkter hoppas vi kunna bidra till lite extra glädje i livet och till lite bättre och snyggare hem.

Salty_Team

Under åren har vi mött massor av kreativa inredare, stylister och designers och vi i tänkte, varför inte dela med oss av deras idéer och tips till er?

Annetta och Ellinor är två inredningsstylister som driver Salty Interiors i Berlin. Annetta är från Island och Ellinor från Sverige och växt upp med skandinavisk  design och tidigt skapat god förståelse för form och inredning.  Nu driver de sin verksamhet på plats i Berlin och de uppskattar och använder CableCup i sina uppdrag. Så vi passade på att fråga dem hur de tycker att man ska tänka på när man ska inreda sitt hem.

-Vi brukar säga att nummer ett när man inreder är att bestämma färgskalan och materialen som man vill använda. En lugn och “earthy” färgskala och användandet av naturliga material är en bra grund för oss. Vitt, grått, beige, brunt, strå, trä, ull, linne och bomull till exempel.

– När de grundläggande färgerna och materialen har valts, kan man gå vidare och våga ta i lite mer med starkare färger i kuddar, prints och små detaljer här och var. Här är “ton-i-ton”-nyanser superfint att ha som utgångspunkt. 

Belysning

– Sen kommer vi till belysning som är superviktigt, att använda sig av flertalet ljuskällor, på olika nivåer – en golvlampa, en bordslampa och så en vägglampa i ett och samma rum till exempel. Alla dimmerbara (helst) och med en varmvit nyans på ljuset

– Och slutligen, växter och blommor! Ju fler desto bättre!

Vi frågade Annetta och Ellinor vad som inspirerar dem idag och hur de arbetar för att hitta inspiration.

– Vi kom nyligen tillbaka från designveckan i Milano och fick där en stor dos av inspiration över tre dagars utforskande och strosandes runt på stadens alla möjliga utställningar och evenemang. Det var verkligen helt otroligt och vi känner oss supertaggade på att kunna använda oss av alla nyfunna idéer och tankar.

Förutom mässan i Milano vänder vi oss till våra trogna online-kanaler för inspiration; pinterest & instagram. Och så naturen förstås som alltid varit en stor inspirationskälla för oss, eftersom den ena av oss är uppväxt i Stockholm och skärgården runtom, och den andra från en liten fiskeby på Islands östra kust. 

Vi frågade varför använder de CableCup i sina projekt..

– Vi använder CableCups för att de är toppen att inreda med, eftersom fula sladdar och el-anordningar lätt göms i den stora koppen. Så enkelt och praktiskt!

Besök www.saltyinteriors.com för att läsa mer om deras projekt och få inspiration. Vi kan också rekommendera dig att följa dem på Instagram, @saltyinteriors.

Salty interiors har använt CableCup Mini i sina projekt.

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>