fbpx

HISTORIEN OM EN KÖKSLAMPA

Allt började i ett nyrenoverat kök. En ny kökslampa skulle sättas upp över köksbordet. Lampan hade noga valts ut för att passa i köket. Snygg design och erkänt varumärke men hur mycket man än försökte gick det inte att få koppen närmast taket att sitta tätt. Sladdarna fick inte plats inuti koppen och den var svår att få upp mot taket. Troligtvis känner du igen problemet..  

Efter att en undersökning hade gjorts förstod vi att alla koppar såg ungefär likadana ut. Med den gemensamma nämnaren att de alla var lika svåra att få tätt mot taket. Den rådande principen var att man för upp koppen mot taket samtidigt som man försöker peta ner sladden uppifrån. När man är nöjd med hur den sitter skall man skruva åt en liten skruv för att få den att sitta på plats. Vilket är väldigt svårt att lyckas med. 

Vi bestämde oss för att utveckla en ny lösning

Eftersom de flesta koppar fungerade så dåligt bestämde vi oss för att göra något bättre. En kopp som fungerar som det är tänkt att den skall fungera. Det vill säga att dölja sladdar och kontakt samtidigt som den sitter tätt mot taket. Och det är här vår historia börjar.

2010 lanserade vi CableCup, en patenterad funktion som gör det enklare att hänga upp lampor. Dessutom som är helt unik i sitt slag. Numera finns våra produkter på ett tiotal marknader runt om i världen och fler och fler lampföretag har förstått vikten av att ha en takkopp som är enkel för deras kunder att använda, som får deras lampor att sitta snyggt i taket.

Se till att lampan du köper har en CableCup®

Fortfarande är det många lamptillverkare som bara ser till tillverkningskostnad och vill ha så billiga komponenter som möjligt. Men det finns också de som verkligen vill erbjuda sina kunder bästa möjliga lampa, och de har valt CableCup. Du kan se vilka det är här!

2016 tog vi ett stort steg och lanserade nya versioner av CableCup och inte minst nya smarta fiffiga lampor. Våra tre modeller Cloud, Cylinder och Loop fyller alla en funktion att man kan göra mer än bara titta på dem. Vi vill utveckla och tillverka produkter där det finns möjlighet att göra dem bättre än vad rådande standard är. Vår vision är att utmana det konventionella och ge er nya perspektiv på hur produkter kan se ut och fungera. CableCup ska vara annorlunda.