fbpx

SVENSK INNOVATION

CableCup vill göra det enklare för dig genom att tillverka fiffiga produkter som hjälper dig att få det snyggt hemma. Vår patenterade innovation utvecklade vi för att vi själva tröttnade på hur svårt det var att få lampor att hänga snyggt i taket. De produkter som funnits på marknaden var helt enkelt för dåliga. Svåra att använda och när man väl hade fått dem på plats i taket så hängde de ofta snett och fult. Med CableCup sitter lampan garanterat tätt mot taket.

Dölj det du behöver dölja med Hide™

Därefter upptäckte vi att blindkåporna som fanns på marknaden var alla glansigt vita med en liten fjäder som lätt gick sönder. Det gjorde att vi bestämde vi oss för att försöka göra en kåpa som fungerar på samma sätt som takkoppen och är lika enkel att använda. Vi utvecklade Hide vars enkla funktion är en innovation för att enkelt och snyggt dölja sladdar och uttag.

Innovativa lampor

Våra lampor har alla en fiffig extra funktion att erbjuda utöver att de lyser när du tänder lampan. Vi såg ett behov av att göra en snyggare lamphållare som du kan hänga din lampskärm på. Därför tog vi fram lampan Cloud, som är enkel och fin att titta på som den är men om du vill hänga en skärm på så går det. Och det bästa kanske är att du kan byta skärm utan att behöva koppla loss lampan från taket. Lampan Loop uppkom när vi ville ha ett enkelt sätt att höja och sänka en lampa, t.ex. över en köksö, i ett fönster eller vid sängen. Med en enkel ögla på lampan kan du trä igenom sladden och höja och sänka den efter dina behov. Fiffigt tycker vi.

Atmos™, en innovation inom smart belysning

Idag styr vi mer och mer av vår belysning via appar och smartphones. I och med utvecklingen av smarta produkter som t.ex. Philips Hue eller Nexa. Dock kräver de flesta att du installerar nya produkter i dina uttag eller andra glödlampor. Tänk om man kunde göra sin gamla favoritlampa smart, utan att det syns? I och med vår trådlösa CableCup Atmos kan du det. Det betyder att du kan tillföra ny teknik till din gamla lampa genom att byta takkopp. Med Atmos™ kan du kan dimra, ställa in när den ska tändas och släckas eller spara olika ljusnivåer beroende på om du tittar på film eller äter en romantisk middag. Smart tycker vi.

Lars Wettre är industridesigner utbildad på Chalmers

LARS WETTRE

 Industridesigner 

”Idéen bakom CableCup kom till mig precis innan jag skulle somna. Jag tittade i taket och såg att den bästa lösningen skulle vara om det gick att vränga den underifrån. Jag skrev ner några korta anteckningar och somnade. Nästa morgon började arbetet med att utveckla vår unika takkopp.  ”

Jonas Forsman svensk industridesigner

JONAS FORSMAN

 Designer 

”Lars kom till mig med en idé på hur man skulle kunna få taklampor att sitta snyggt i taket. Idén var spännande och lösningen utmanande så vi bestämde oss för att utveckla bästa möjliga produkt. Inga genvägar och inga chansningar. Efter 2 års arbete hade vi en prototyp som verkligen fungerade. ”

Innovationen CableCup har vunnit Swedish Design Award och det internationella designpriset Red Dot Design Award. Dessutom blev CableCup Årets Sak hos butikskedjan DesignTorget efter att ha varit den bäst säljande nyheten under 2010.

CableCup’s design är diskret och tidlös. Det beror på att vi har lagt mycket arbete på att utveckla en produkt som passar med majoriteten av taklampor och typer av tak. Den unika funktionen är patenterad och garanterar ett perfekt resultat, dvs att koppen sitter tätt mot taket. Att hänga upp en lampa med CableCup är enkelt och du behöver inga verktyg.

En av många fördelar med CableCup är att hela koppen hänger på takkroken. Till skillnad mot traditionella koppar där du måste fästa koppen på sladden, vilket fungerar dåligt. I och med att CableCup hänger på kroken så kan den inte ramla ner eller börja glappa mot taket. Den passar också olika typer av kroklängder tack vare att formen på koppen förändras beroende på hur lång kroken är.